[rev_slider alias="kickboks-training"]

Kickboksen

Kickboksen bij MAHA Coaching is voor geschikt ieder zijn eigen niveau, beginnend of gevorderd. Wij beschikken over een eigen DOJO die is voorzien van de nodige materialen waaronder matten en boks zakken.

De trainingen zijn van kwalitatief hoog niveau en zijn toegankelijk voor één ieder die aan zijn of haar conditie en fitheid wil werken. Dit alles gebeurt uiteraard onder professionele begeleiding. Bij de opbouw van de trainingen wordt rekening gehouden met de achtergrond en ervaring van iedere deelnemer. Ben je totaal nieuw en onbekend met het kickboksen, dan zal er tijdens de eerste trainingen een solide basis worden opgebouwd van diverse stoot- en traptechnieken.

Naast het verwerven van zelfverdediging en het opbouwen van zelfvertrouwen heeft kickboksen tal van andere voordelen. Een training versterkt je reflexen, timing en verbetert kracht en uithoudingsvermogen in een intensieve en uitdagende training. Tevens verlicht het stress en spanning in jouw dagelijks leven.

Ben je benieuwd of kickboksen ook iets voor jou is en wil je graag een keer deelnemen aan een training? Informeer of bel naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen ervaring, is dat een probleem?
Absoluut niet. Wij hebben op sommige dagen speciale beginnersgroepen, dit helpt om de drempel te verlagen en maakt het makkelijker om een start te maken met (kick)boksen. De overige trainingsdagen trainen beginners en gevorderden gezamenlijk. De trainers houden altijd rekening met het niveau van de sporter.
Wat train je met deze sport en waar is het goed voor?
(Kick)boksen is een zeer veelzijdige sport die je in staat stelt om jezelf te verdedigen. Uithoudingsvermogen, techniek, kracht en mobiliteit zullen tijdens deze trainingen aan bod komen. Naast de technische kant van de kant sport leer je ook om discipline en doorzettingsvermogen op te bouwen. Hierdoor zal ook je zelfvertrouwen toenemen.
Is het sparren tijdens een training verplicht?
Kort maar krachtig, nee! Ben je een beginnend sporter dan kom je hier sowieso niet voor in aanmerking. Wij laten de sporters vrij in hun keuze om wel of niet mee te sparren. Uiteindelijk zal de coach/trainer altijd een beslissing maken wat veilig en verantwoord is voor de sporter.
Hoe ziet een training eruit?
Elke training zal met een warming-up beginnen. Na de warming up worden basistechnieken uitgebouwd met complexe combinaties, afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Het tempo zal in een training geleidelijk worden opgebouwd zodat je een intensieve workout krijgt. Na de cooling down wordt de les op traditionele wijze afgesloten.
[ess_grid alias="kickboks-training"]