[rev_slider alias="sportperformance"]

Sport Performance

Sport performance kan jou als sporter helpen om jouw vaardigheden te vergroten en blessures te voorkomen. Werk samen met een coach en focus je op de juist vorm en techniek.

Het sport performance programma omvat zowel weerstandstraining, snelheid, krachtontwikkeling evenals conditionering op basis van jouw sport. Het programma is geschikt voor elke atleet die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen. Het doel van sportperformance is om kracht, snelheid en conditie te verbeteren en het risico op sport gerelateerde blessures te verminderen.

Wil je verbeterde explosiviteit en snelheid of jouw spelprestatie beter tot zijn recht laten komen? Met dit programma ontwikkel je atletisch vermogen dat zich daadwerkelijk vertaalt naar je sport. Als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Veelgestelde Vragen

Wat is sport performance?

Sport performance training is gericht op het verbeteren van de sportprestaties van een atleet of terugkerende sporter als gevolg van een blessure. Het draait allemaal om het ontwikkelen van een competitief voordeel in de sport.

Kun je sport performance ook met 2 personen of met een team doen?

Met 2 personen is mogelijk mits je dezelfde sport of soortgelijke sport beoefend. Ben je met je team van plan om sport performance te volgen, dan adviseer ik je om even contact op te nemen met MAHA Coaching. Hier kunnen onderling afspraken over worden gemaakt.

Hoe vaak per week kun je dit trainen en wat is optimaal?

De trainingsfrequentie per week is afhankelijk van de fysieke belastbaarheid en het weekrooster van de sporter. Als coach houden wij goed rekening met de planning van reguliere trainingen en wedstrijden en sluiten de sport performance hierop aan. De hoeveelheid training per week hangt puur af van de individuele doelen, maar over het algemeen is het 2 keer per week.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie?

Resultaten zijn afhankelijk van de energie en inspanning die je in het programma steekt. Doe je wat de coach zegt en volg je zijn adviezen op dan zal je na enkele weken al resultaat beginnen te zien. Houd er rekening mee dat een lichaam zich moet aanpassen en tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwe soort van trainingsbelasting.

“Na mijn eerste kruisbandblessure merkte ik hoe lastig het was om weer terug te komen op mijn oude niveau. Ik rolde van de ene in de andere blessure en raakte maar niet fit. Ik heb Marvin leren kennen bij Sports Rehab en was altijd onder de indruk en gefascineerd van zijn sport performance trainingen, zowel de groepslessen als individueel. Ik besloot de handen in een te slaan met Marvin om weer terug te komen op mijn oude niveau (en daar over heen). Zodoende gingen we in 1 op 1 werken aan zowel mijn zwakke als sterke punten. Marvin weet precies waar ik baat bij had in mijn sport (voetbal) en richtte de trainingen hier dan ook volledig op. De training was vaak afzien maar toen ik merkte dat ik er ook werkelijk profijt van had was ik nóg gemotiveerder om deel te nemen aan de sportperformance. Mijn mobiliteit nam toe, ik werd sneller, fitter en atletischer op het voetbalveld.
En hoe zwaar de trainingen ook waren, er was altijd ruimte voor humor. Dit maakt Marvin zo uniek. Ik zou hem dan ook altijd aanraden voor iedereen die wilt verbeteren in welke sport dan ook!”
 
– Yezzi 

 

“In de zes jaar dat ik bij MAHA Coaching doe kickboksen hebben de trainingen mij altijd de mogelijkheid gegeven om af te schakelen van mijn studie/werk en een houvast gegeven om te blijven werken aan mijn conditie. Tevens kan ik hierbij altijd het maximale uit mezelf halen en zorgt de coaching van Marvin ervoor dat ik progressie blijf maken in mijn vaardigheden. Doordat ik ook wedstrijden ben gaan kickboksen, ben ik bij MAHA Coaching destijds ook begonnen met sport performance. Door middel van sport specifieke krachttraining zorgt Marvin ervoor dat ik wendbaarder, sneller en explosiever wordt. Kortom, sport performance bij MAHA Coaching helpt mij om het maximale uit de sport te halen en dat op een professionele manier.”
 
– Sean 

 

[ess_grid alias="sport performance"]