Na afgelopen jaren regelmatig positieve dingen gehoord te hebben over het Off Season programma besloot ik me met gezonde spanning aan te melden voor de zomer editie 2020. Als actief sporter (tennis en fietsen) én als liefhebber van structuur en regelmaat was in het afgelopen half jaar vanwege het corona tijdperk niet alleen mijn sportritme ineens veranderd, maar veranderde door het thuiswerken ook mijn eet- en beweegpatroon enorm. Het was soms erg zoeken naar de juiste balans op meerdere fronten. Het Off Season programma bleek voor mij een goede manier om weer ‘back on track’ te komen. Ik voel me fitter en sterker en merk binnen een paar weken hoeveel makkelijker het fietsen en tennissen me af gaat.

Ondanks dat ik nauwelijks ervaring had met krachttraining heb ik geen moment het gevoel gehad dat dat een probleem was. Door de kennis en ervaring van Marvin en Dominic met ieder type sporter, train je puur om jezelf uit te dagen en niet om anderen uit te dagen. Iedereen traint op zijn eigen niveau, eigen tempo en op zijn eigen kunnen. Voor iemand die zichzelf altijd met anderen denkt te moeten vergelijken geeft dat een gerust gevoel! De combinatie van het trainen van kracht, conditie en balans leidt tot behoorlijk wat spierpijn maar minstens net zo’n voldaan gevoel. Het Off Season Program is redelijk divers en geef je een totale nieuwe kijk op een manier van trainen. Voor sporters die hun ritme dus graag willen vasthouden of heel even kwijt zijn (geweest) is dit dus écht een aanrader. De specifieke krachttrainingen zijn een totale meerwaarde voor de sport die je beoefent.

LEONNE

Na enkele jaren bij MAHA Coaching te hebben gesport in de vormen van sport performance, functional training en kickboksen heb ik besloten om dit seizoen voor het eerst aan het Off Season Program mee te doen. Ik was hiermee bekend geraakt door onder andere de goede verhalen van andere sporters die dit programma voor mij hebben gevolgd.

Het Off Season Program bleek voor mij de perfecte mogelijkheid om tijdens de zomer stop mijn fitheid en sportprestaties weer op het niveau te krijgen dat nodig is om aan te sluiten voor het reguliere voetbalseizoen weer begint.
In 9 trainingen hebben we gewerkt aan alles aspecten die sporters nodig hebben namelijk kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, explosiviteit en core stabiliteit. Dit op een pittige, uitdagende maar vooral leuke manier. De trainingen waren erg afwisselend en uitdagend en soms buiten de comfortzone. Maar dit alles gebeurde op een professionele manier met een leuke trainingssfeer. Hier zorgen Dominic en Marvin wel voor. Ook blijven ze hameren op het correct uitvoeren van de technieken van de oefeningen wat ontzettend belangrijk is.

Het programma heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan en ik zal vanaf nu ook bij de volgende edities aanwezig zijn.

YEZZI

Een half jaar geleden ben ik bij MAHA Coaching met kickboksen begonnen. Momenteel train ik hier meestal 2x per week. Voordat ik met kickboksen begon liep ik al een aantal jaren met rugklachten rond. Deze hinderden mij ook vaak tijdens de trainingen. Marvin adviseerde mij in de zomer om deel te nemen aan het Off Season Program om mijn rug middels specifieke krachttraining te versterken. Aangezien ik niet precies wist waar en hoe ik moest beginnen, leek mij dit een goed idee om als aanvulling op het kickboksen te doen.

Tijdens het Off Season Program heb ik veel geleerd van de krachttrainingen en de diversiteit waar op je kan trainen. Er werd veel aandacht besteed aan de correcte uitvoering van de oefeningen. Beide hebben ertoe bijgedragen dat ik nu meer inzicht heb in hoe ik moet trainen en wat daadwerkelijk goed is voor mijn rug. Buiten dat zorgt het Off Season Program ervoor dat ik als sporter beter voor de dag kan komen bij het kickboksen. Zowel je lichaamscontrole, snelheid en kracht zijn in een korte tijd zeer merkbaar tijdens de trainingen. Ik kan dus zeggen dat het Off Season Program zijn vruchten heeft afgeworpen.

ARLETTE