Je bent aangemeld op een sportschool. Alleen ga je vaak onregelmatig of een periode helemaal niet. Herkenbaar, nietwaar? Ik weet in ieder geval dat ik hierin niet de enige ben. Mijn reden hiertoe was eigenlijk heel simpel. Ik had vaak geen zin en zag de noodzaak niet ertoe. Periodiek naar de sportschool gaan was voor mij voldoende om ‘fit en gezond’ te blijven. Als ik daar eenmaal was deed ik enorm mijn best, echt waar!  Alleen wist ik niet zo goed wat ik überhaupt aan het doen was. Hier kom je natuurlijk niet zo ver mee. Wat er dus overduidelijk ontbrak bij mij was: wilskracht & bewustzijn.

Maar dan slaat het noodlot toe…

Enige maanden geleden is mijn moeder onverwachts overleden. Een donkere en zware periode. Voor mijn gevoel was het extra zwaar, omdat ik niet de tijd kon nemen om te rouwen. Ik run samen met mijn vriend een druk restaurant, Toost Drink & Dine. Ik werk als gastvrouw en mijn vriend als chef kok in de keuken. Zoals de meesten wel weten is het erg hard werken in de horeca. En als ondernemer ben je er eigenlijk wel 24/7 mee bezig. Ik doe het met heel veel liefde en passie, begrijp me niet verkeerd. Maar de afgelopen maanden het restaurant naar behoren runnen, was een hele grote uitdaging.


Life goes on” hoor je men vaak zeggen na zo’n gebeurtenis. Daar was ik ook mee bezig. Verder gaan met mijn leven. Heel belangrijk: sterk zijn voor mijn zoontje. Alleen begon ik mijzelf uit het oog te verliezen in de tussentijd. Zonder dat ik het echt doorhad was ik aan het afvallen. Maar ik had het te druk met van alles om hier bewust van te zijn.

Op een gegeven moment voelde ik me steeds zwakker worden. En dit terwijl ik juist fysiek zwaar werk verricht en lange werkdagen maak. Maar goed, dat hoorde bij de periode dacht ik. Hierna kwamen de pijntjes om de hoek. Pijn in mijn rug, pijn aan mijn schouders, pijn aan mijn nek, pijn aan mijn benen en ga zo maar door. ‘s Avonds kon ik vaak niet goed slapen van stijfheid van alle spieren. Dit allemaal door enorme stress welke ik maar al te lief van me af wilde schuiven. Maar dat gaat simpelweg niet. Ik realiseerde mij dat het zo langer niet meer door kon gaan.

GENOEG! Ik wil veranderen! Maar hoe?

Zoals ik al eerder beschreef ben ik niet de meest enthousiaste sporter. Af en toe naar de sportschool gaan zou niet de remedie zijn. Toen kwam per toeval een deelactie van MAHA coaching voorbij op Facebook. Dit klinkt wellicht heel cliché. Maar voor mij was dit ‘meant to be’. Ik aarzelde geen seconde en stuurde Marvin gelijk een berichtje om eens bij hem langs te komen. Voordat ik het wist was ik al bezig met mijn eerste proefles. Hoe spannend als ik het vond die eerste ontmoeting, hoe trots tegelijkertijd ik op mezelf was dat ik de eerste stap tot verandering had genomen. De dag na de eerste les… SPIERPIJN! Ik had serieus nog nooit zoveel spierpijn gehad. Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen dacht ik? Gelukkig had ik mij al gauw over deze gedachte heen gezet. Vol motivatie ging ik er tegenaan!

Marvin is een oude bekende van me. Hierdoor voelde ik me al heel snel vertrouwd bij hem. Maar ik weet zeker dat een ieder ander dit ook al heel snel als zodanig ervaart. Hij is niet alleen kundig en professioneel. Maar ook heel vriendelijk, hartelijk en heeft een goede dosis humor. Het is dus niet alleen maar flink doorbijten tijdens de sessies, maar ook best gezellig.

De trainingssessies

Nooit saai! Vrijwel elke training komen er nieuwe oefeningen aan bod. Of worden er extra elementen aan een al bekende oefening toegevoegd. Marvin legt de oefeningen altijd rustig uit. En geeft ook aan waarvoor en waarom de oefeningen goed zijn. Hierdoor wordt je steeds meer bewust van je lijf en de bewegingen die je maakt.

Af en toe frons ik natuurlijk wel eens met mijn wenkbrauwen bij bepaalde oefeningen. Het lukt dan ook niet altijd meteen goed. Het geduld en de extra motivatie van Marvin zorgt er uiteindelijk voor dat je het uiterste haalt uit de oefeningen. Training na training, ook als je een slecht dag hebt. Ook niet onbelangrijk de mentale factor bij het sporten. Ik merkte dat er veel in me loskwam. Dit was zowel confronterend als een verademing. De stress en spanningen kwamen eruit.

Tweemaal per week sloof ik me een dik uur uit bij Marvin. Door de flexibiliteit vanuit Marvin qua planning is dit heel goed te combineren met mijn werk en gezin. Je moet het alleen willen!

Klaar zijn om aan jezelf te werken

Bij mij is dit bewustzijn gekomen na een tragische gebeurtenis. Dit hoeft natuurlijk niet voor jou het geval te zijn. Ik kan iedereen MAHA coaching aanbevelen die fit en gezond door het leven wil gaan. Juist als je het erg druk hebt met allerlei zaken, behalve jezelf, is het denk ik eens tijd om de stap naar MAHA coaching te overwegen. Alleen als jezelf sterk en gezond bent kun je voldoen aan alle verwachtingen van de maatschappij en er zijn voor anderen. Mijn advies is dus investeer in jezelf en sta open voor verandering!

Lydia