Al sinds mijn jeugd ben ik een fanatieke voetballer. In al die jaren heb ik veel ups en downs gekend. Helaas meer downs dan ups de laatste jaren, met als absoluut dieptepunt het scheuren van mijn voorste kruisband een dikke 2 jaar geleden. Om sterker hiervan terug te komen besloot ik te gaan revalideren bij Sports Rehab. Onder begeleiding van Kasper en Dominic merkte ik dat ik steeds bewuster, beter en vooral sterker begon te worden. Het vertrouwen in mijn knie (en de rest van mijn lichaam) begon terug te komen. Hun begeleiding, kennis en enthousiasme wakkerde mijn innerlijke vlam steeds meer en meer aan en ik kon dan ook niet wachten om terug te keren. Zo had ik ook steeds meer plezier in de trainingen aangezien deze altijd samen gingen met veel plezier en humor. Hierdoor vergat ik vaak hoe zwaar het was en op momenten dat ik dacht dat ik niet meer kon sleepten zij mij er doorheen.

De revalidatie ging voorspoedig en beter dan verwacht. Ik lag voor op het gemiddelde revalidatieproces en begon steeds sterker te worden dan mede-kruisbandpatiënten. Kasper en Dominic kregen steeds meer moeite mij te temperen. Zo sterk dat ik me voelde kon ik dan ook niet wachten om het veld op te gaan. Ook al lag ik ver voor op schema ze bleven maar hameren op het feit dat ik meer geduld moest hebben. Had ik maar beter naar ze geluisterd…
In één van mijn eerste trainingen terug bij mijn club weer een dieptepunt. Hamstring gescheurd, weer +/- 10 maanden eruit. Uithuilen en opnieuw beginnen!

Terugkomend bij Kasper en Dominic, hebben ze mij duidelijk gemaakt dat de manier waarop ik trainde niet de juiste was. Vastberaden besloot ik het deze keer ook anders aan te pakken en het advies van de fysio beter op te volgen. Zou ik weer willen voetballen had ik geen andere optie. Ook deze revalidatieperiode ging voorbij. Dit keer luisterde ik natuurlijk strikt. Ook deze keer heb ik veel gehad aan de specialistische kennis van Sport-Rehab. Hersteld en afgetraind begon ik aan het nieuwe voetbalseizoen. Het werd niet het jaar dat ik tijdens mijn revalidatie(s) voor ogen had gehad. Ik kon dan wel voetballen zonder grote blessures, maar niet pijnvrij. Ook merkte ik dat ik in die 2 jaar afwezigheid veel had ingeleverd qua conditie en fitheid. Nog steeds bezocht ik Sports-Rehab vaker dan ik wilde.

De stap naar MAHA Coaching

Vastberaden om niet nog zo’n jaar te willen hebben benaderde ik Marvin. Marvin heb ik leren kennen bij Sports-Rehab. Vanaf het eerste moment dat ik Marvin aan het werk zag was ik direct onder de indruk van zijn trainingen. Na een goed intake gesprek waar ik Marvin over mijn recente geschiedenis vertelde wist Marvin direct genoeg. Het was hem duidelijk waar mijn klachten en problemen vandaan kwamen en hoe we aan mijn doelstellingen konden werken.

Omdat ik zelf vaker naar de sportschool ga dacht ik dat ik al sterk en krachtig genoeg was. Nou, dat laat Marvin me weten! Op een goede en verantwoorde manier laat hij me afzien zonder dat ik ook maar één moment twijfel aan opgeven. Iedere training wordt ik afgebeuld door een variatie van oefeningen. Achter elke oefening zit een idee. Marvin kan precies uitleggen waarom we een oefening doen en hoe deze bijdraagt aan mijn doelen. De oefeningen die ik krijg aangeboden bieden een kapstok voor de bewegingen en handelingen die ik op het veld moet maken. Het hebben van controle en het leveren van de juiste krachtsinspanning zijn voor mijn sportbeoefening van essentieel belang.

Door Marvin heb ik mijn eigen lichaam beter leren kennen en ben ik bewuster gaan bewegen. Waar ik nog het meest van onder de indruk ben is dat Marvin elke oefening zonder (ogenschijnlijke) moeite perfect kan voordoen! Zijn steun en coaching zorgt ervoor dat ik mijn einddoel niet vergeet, namelijk pijn- en blessurevrij voetballen.

Ik heb krachttraining nooit saai gevonden, alleen ben ik er nu veel doelbewuster mee bezig en meer sport specifiek gericht. Wat ik nu bij Marvin doe is veelzijdiger dan de reguliere fitnesstraining die ik wekelijks deed. Eenieder die de volgende stap wil zetten in zijn/haar sport kan ik Marvin aanbevelen, ongeacht welke sport. Door de persoonlijke aanpak leer je je grenzen verleggen, je wordt mentaal sterker en het zal uiteindelijk jouw sportprestaties bevorderen.

Yezzi